The Web Ask Dave Taylor

[PALAPES UDARA]

Selepas 3 tahun menjadi pegawai kadet, alhamdulillah akhirnya 12hb Jun 2010 adalah tarikh yang begitu bermakna apabila ditauliahkan sebagai Leftenan Muda dalam Pasukan Simpanan Sukarela TUDM.Jika sebelum nie saya dipimpin,kini sudah tiba masanya untuk saya menjadi seorang pemimpin hehe. Penglibatan untuk menjadi pasukan sukarela diteruskan dengan mengikuti latihan khemah tahunan dan latihan lanjutan dalam status yang dah berubah.






Macam nie la penat lelah bila jadi kadet, ikut jerk arahan jurulatih...bermula tahun 2007 hinggalah tahun 2010,tak menyempat nak simpan rambut,janggut atau kuku sekalipun kat kampus semata-mata nak study ilmu ketenteraan nie.walaupun penat kepuasan dengan cabaran-cabaran latihan memang best!!!!.....huhuBanyak-banyak kasut yang paling xsuka nak kilat n pakai ialah Drill boot nie.kalau nak kilat hadoiiiii.....nak sejam.lebih rela kilatkan sikit n ambil punishment dari jurulatih hahaha....nak pakai pun sendat gilerr....takut jerk jatuh bila berlari,sebab kasut nie licin kalau jalan kat lantai.....




Hanya 16 orang jerk squad saya yang berjaya ditauliahkan hehehe...tanhiah untuk kawan-kawan n diri saya sendiri.....


Hahahaha....nie la keadaannya bila dah bergelar pegawai muda...dulu saya di bawah,sekarang saya lak kat atas pantau aktiviti kadet huhuhuh....ibarat kata pepatah'Bersusah-susah dahulu,bersenang-senang kemudian'hehehe....


 
hah...masa jadi kadet,posisi macam nie la yang saya idam-idamkan hehehe...sebab tempat duduk nie lah yang bagi kadet makan cili kalau tembak pistol tak kena sasaran....terasa teruja bila dapat pose macam nie hahahahaha......dah tak rasa lagi join detail untuk peluru,benteng,atau runner huhu...













Aktiviti nie jer yang still kena buat...Duty Officer.kalau duty time lanjutan ringan sikit daripada latihan tahunan huhu...